Lev livet lite lättare

Lev livet lite lättare

Som du förstår har vi många personliga möten med människor och det har lärt oss vad man funderar över mitt i livet. Förutom tankar på hur man vill ha sitt eget sista avsked, handlar det ofta om familjejuridiska frågor.

Vi ser dagligen följderna av att saker och ting är oklara, att man inte har tagit hand om frågor som samboavtal, äktenskapsförord, framtidsfullmakt, arv och testamente.

Därför har vi bestämt oss för att bidra till att alla ska kunna leva livet lite lättare, under hela livet!

Vi erbjuder ett komplett utbud av juridiska tjänster för hela livet och det som kommer senare. Hos våra jurister och auktoristerade boutredare kan du få hjälp med såväl lagfart, deklaration, testamente, samboavtal, äktenskapsförord, gåvobrev, framtidsfullmakt, förvaltning av dödsboet, bouppteckning, arvskifte m.m. De allra flesta besöker oss bara en eller två gånger i sitt liv. Vi tycker att du ska komma till oss lite oftare.

TESTAMENTE, Har du koll på ditt?
Stefan hade levt med Björn i trettio år. När Björn dog ärvde hans föräldrar allt. Följderna av ett testamente som ej kommer fram eller som ej är skrivet kan bli väldigt stora.

Testamente är en handling som innehåller förordnader om arv och vem som ärver. Som t.ex. sambo ärver man inte varandra. Detta gäller även om man som sambor har gemensamma barn. 

Även om man inte vill förändra arvsordningen kan man i ett testamente reglera om ett arv ska vara enskild egendom.

ÄKTENSKAPSFÖRORD, Har du koll på ditt? 
Den röda Chevan var Sofias ögonsten. När Daniel stack blev det tom i Garaget. 

Ett äktenskapsförord är ett avtal mellan Makar, i äktenskapsförordet reglerar man vad som är enskild egendom. För att det ska bli giltligt ska det även registreras. Det viktigt att om man önskar att ett äktenskapsförord ska upphöra måste detta skrivas om och registrerar på nytt.

FRAMTIDSFULLMAKT, Har du koll på ditt?
Blenda och Birger tänkte flytta till landet. När Birger blev sjuk fick de bo kvar i stan.

I en framtidsfullmakt kan ni på förhand styra vem man önskar ska kunna sköta din ekonomi och angelägenheter den dagen man inte kan göra detta själv. Ni kan själva styra i vilken utsträckning personen eller personerna i fråga ska kunna agera. Det kan handla om allt från det dagliga ekonomiska sakerna som betala räkningar, säga upp abbonemang osv. till att kunna avveckla och införskaffa boende.

Kontakta oss för att skriva framtidsfullmakt eller för juridisk rådgivning