En hyllning till livet

En hyllning till livet

Vi vet vad vi talar om. Döden är vår vardag och vi möter den varje dag. Och vi vet att det som är oerhört mycket viktigare än döden är Livet. Det liv man levde. Allt fler vill hylla en älskad person genom att ge honom eller henne en personlig begravning. Allt fler vill vara med och utforma sin egen begravning så att det sista avskedet verkligen speglar den man var i livet. Det blir lite lättare för de anhöriga då. Att handskas med sorgen och att få ett sista personligt ljust och varmt minne som kan ge lite tröst i svåra stunder framöver.

Vi vet vad vi talar om. Vi möter människor i sorg varje dag. De flesta har ingen aning om hur den älskade, nu avlidna, personen ville att deras sista avsked skulle vara. Vi vet att det ofta blir ett bra avsked. Vi vet också att det ibland blir mindre bra. Trots ett ökat intresse för personligt utformade begravningar så är det tyvärr så att man i hela nittiofem procent av fallen inte har en aning om den avlidnes önskemål.

Tänk om det spelas fel musik? Tänk om maten som serveras efteråt inte alls var vad han eller hon tyckte om?Tänk om begravningsakten inte passar personen i fråga? Tänk om det inte alls var så här man ville säga farväl till sitt liv?

Det liv man under förhoppningsvis många år har levt efter bästa förmåga. Det liv där man har skrattat, gråtit, sjungit, skrikit, sprungit, dansat. Livet som man har älskat. Vi vet vad vi talar om. En vacker dag är det slut, tro oss. Vi ser det varje dag. Och vi önskar därför inget hellre än att många, många fler berättar för sina anhöriga hur de vill ha det. Så att vi som tar hand om det sista avskedet kan göra allt på absolut bästa sätt.

Skriv dina önskemål kring ditt sista avsked och fortsätt sen att leva livet länge och gott. Det är vår högsta önskan.