Begravning med urna

BEGRAVNING MED URNA
Att hålla en begravningen eller cermonin med urna istället för kista är ett alternativ som är möjligt. Det kan finnas olika anledningar till att man väljer att hålla begravningen med urna istället kista och precis som vid övriga val är det inga beslut man bör förhasta. Vi på begravningsbyrån hjälper er med rådgivning i dessa frågor.

Vid en borgerlig begraving är det ni själva som bestämmer begravningen/ceremoni med urna eller kista medans vid begravning enligt något trossamfund (ex. Svenska kyrkan, Katolska kyrkan osv.) kan det förekomma fall där det ej godkänds.

Kontakt oss på begravningsbyrån gärna för eventuella frågor och förslag på platser för begravning med urna, vi har god lokalkännedom i sydvästra delen av Skåne som t.ex. Trelleborg, Svedala, Vellinge, Malmö men vi är självklart verksamma och kan hjälpa er på övriga orter i Sverige.

VANLIGA FRÅGOR

Varför behövs kista vid begravning av urna?
Svar: Kista behövs för hanteringen av den avlidne samt behövs vid kremeringen. 

Kan man ha begravning med urna efter 30 dagar?
Svar: Ja det går bra, en kremation eller gravsättning av kista skall äga rum inom 30 dagar, efter kremeringen har man 1 år på sig att hålla gravsättning av urna.

Kan man ha gravsättning av urnan i samanband med begravningen?
Svar: Ja det går bra att ha den i samband med begravningen.