Gravstenar

Att tänka på före val av gravsten
Oavsett om det är en urnbegravning eller en kistbegravning kan graven smyckas med ett minnesmärke. Ett minnesmärke kan vara en tröst i sorgen och hjälper till att hedra den bortgångnes arv, både för de närmaste och för kommande generationer. Gravstenar av granit är de mest tidlösa minnemärken som finns.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen vid val av gravplats. På vissa kyrkogårdar finns bestämmelser för gravstenens utseende. Det kan betyda att stenen måste vara stående eller liggande. Det kan också styra vilka maximala mått stenen får ha. Det är total höjd över mark och total bredd, inklusive eventuell synlig sockel, som styr.En tur på kyrkogården kan ge många idéer om hur man vill att en gravsten ska se ut.

Om ni visar oss en bild på en sten ni sett på kyrkogården, så kan vi hjälpa er att få en sten som förmedlar den känsla ni önskar.

I våra lokaler i Trelleborg har vi även en gravstensutställning för att på ett enkelt sätt kunna känna, se och veta skillnaden på olika bearbetningar, graniter och utseende. 

Boka gärna en tid med oss för förslag på gravvård och utsmyckning av gravplatsen. Vi skickar självklart gärna hem en katalog, ritning eller förslag på gravsten.

Besöka gärna vår samarbetspartner för att se de många olika modeller som redan finns.

QR-bricka på gravstenen
Med hjälp av en QR-bricka kan man hålla gravplatsen levande och på ett enkelt sätt dela med sig av minnen av den avlidne.
Man väljer själv om QR-brickan ska länkas till en minnesida, bildspel, egen hemsida eller något helt annat. Ni kan när som helst ändra vart den ska länkas utan att behöva byta bricka

Självklart hjälper vi er att ställa in minnessidan och skapa en Bricka.

Kontakta oss för hjälp med QR-brickan eller för mer information eller skapa en bricka själv enkelt på vår hemsida.

Beställ en QR-bricka direkt här igenom

QR-bricka utan bild
SEK 995,00

QR-bricka med bild
1,5 mm lasergraverad metall
SEK 1295,00