Avsked till fast pris

Avsked till fast pris

En Begravning och ett avsked kan utformas på olika sätt. Avsked till fast pris kan ordnas med beroende på era önskemål. Ett avsked för en familj är inte detsamma för en annan.

Man behöver inte ha någon begravning utan kan också endast hålla ett enkelt avsked (eller enkel begravning).

Vi på Larssons Begravningsbyrå kan självklart hjälpa er med begravning och avsked till fast pris. Vi har både möten fysiskt och digitalt t.ex. via Teams, Zoom, Google meet osv eller via telefon. Efter vårt möte samanstället vi en prisuppgift till er som ni också kan förändra.

Vårt arvode är oftast till fast pris och sätts vanligtvis efter vårt möte och utifrån de önskemål ni har kring begravningen eller avskedet.

Vi kan såklart även sätta samman ett paket till er som utgår från era förutsättningar och önskemål. På detta sättet betalar ni för det ni önskar till ett fast pris.

Att vi utgår från era önskemål vid planeringen av avsked med kista eller urna gör att ni endast betalar för det ni önskar.
Ett avsked kan vara med präst eller hållas borgerligt utan någon religiösa inslag. 

Vid borgerlig begravning eller avsked är det inte helt ovanligt att man har någon officiant med som leder begravningen. Läs mer nedan om borgerlig begravning/Avsked.

Vi kan hjälpa er med ert avsked, begravning oavsett om det är med urna eller kista i hela Sverige och självklart med lokal rådgivning och lokal prissättning.

Våra kontor är belägna i Skåne i Trelleborg, Svedala samt i närheten av Vellinge och Malmö.
I Vellinge kommun tillhör även Höllviken, Skanör – Falsterbo. Vi är en begravningsbyrå för er och vi hjälper ofta till utanför våra normala upptagningsområde.

Vi finns tillgängliga för er med Lokal rådgivning dygnet runt på telefon 0410-10953 / 040-404509

Planera begravning online

BORGERLIG BEGRAVNING / AVSKED
En borgerlig begravningsakt är en ceremoni där var och en helt fritt kan bestämma hur begravningsakten skall utformas. Tvärtemot vad många tror, kan den borgerliga ceremonin innehålla religiösa förtecken.

Så, oavsett vad den avlidna uttryckt för tro i livet, går det bra att använda den borgerliga ordningen, med eller utan inslag av religiösa förtecken.

Kan den som tillhör Svenska kyrkan ha borgerlig begravning?
Oavsett om man tillhör Svenska kyrkan eller någon annat trossamfund kan man välja en borgerlig begravning.

Vem kan förrätta en borgerlig akt?
Det finns inga direkta krav på personen som förrättar en borgerlig begravning. Vi har kontakt med flera personer som utför borgerliga begravningar både med religiösa inslag och ej. För den som önskar kan en anhörig, arbetskamrat eller annan person förrätta begravningsakten. Vi hjälper er gärna att hitta en person som är lämplig för er ceremoni.

Innebär en borgerlig begravning ökande kostnader?
Kostnader som INTE ingår i begravningsavgiften är arvode för officiant och musiker. På vissa orter hjälper kommunen till med delar eller hela kostnaden av officiant. En del officianter hjälper gärna till med instrumentalmusik samt solosång. Vill man inte ha levande musik kan man utan kostnad ha inspelad musik.

Var får man ha den borgerliga begravningsakten?
En borgerlig begravning får man ha på valfri plats t.ex. vid havet, trädgård, hemmet osv. Vi hjälper er självklart med tillstånd för detta. Vi har även Livsrummet i Trelleborg där man utan extra lokalkostnad får hålla en borgerlig begravning i. Rummet rymmet upp till 115 personer.  Önskar man en begravningslokal i annan kommun hjälper vi er självklart med detta, i begravningsavgiften betalar alla för att en lämplig lokal skall ingå.